Wednesday, March 8, 2017

Medical Card AIA PUBLIC TAKAFUL

Ciri - ciri Medical Card AIA PUBLIC TAKAFUL
****************************************************
📣 Pakej individu serendah RM63 sebulan.
📣 Pakej KHAS untuk Suami + Isteri serendah RM128 sebulan.
📣 Pakej KHAS Bapa & anak - anak serendah RM258 sebulan.
📣 Pakej KHAS Ibu & anak - anak serendah RM256 sebulan.
📣 Pakej KHAS Bapa + Ibu & anak - anak serendah RM321 sebulan.

 Perlindungan / cover bill hospital serendah Rm100,000 sehingga RM1.5 Juta SETIAP TAHUN..!
 Tiada had limit hidup.
 Tiada deposit 10% seperti syarikat insurans lain. (Free co takaful dan juga co payment)
 Dijamin masuk / keluar hospital PERCUMA.(CASHLESS)
 Lebih 86 Panel Hospital Pakar Swasta di seluruh Malaysia.

Untuk info lebih lanjut:-

http://www.wasap.my/60133509131

Monday, February 20, 2017

Di Mana Anak-Anak Kita Sekarang?

Teringat kami 30 tahun dulu

Seawal jam 6.30 petang anak-anak dah dikerah untuk pulang kerumah. Balik lewat sikit, siaplah. Kalau tak rotan, tali pinggang atau hanger mesti hinggap berbirat kat kaki

+ Pukul 7 dah wajib siap mandi, lepastu makan dan bersiap-siap untuk solat dan mengaji atau ke surau. Balik mengaji atau surau jangan harap nak melencong mana-mana tanpa pengetahuan mak ayah.

+ Anak-anak cukup takut dengan didikan ibu bapa mereka,

Mengapa?

+ Sebab dulu-dulu rotan, tali pinggang, hanger, paip semua mainan mak ayah je buat anak-anak mereka yang nakal

+ Ibu bapa dulu-dulu cukup tegas. Tegas mereka terdidik buat anak-anak ketika mereka masih kecil lagi. Bukan dah besar baru nak bertegas dan rotan.

Mengapa sekarang tak boleh bertegas dengan anak-anak?.

+ Pukul 7 pun masih dipadang
+ Pukul 8 malam masih ada di Cyber Cafe.
+ Pukul 10 malam pun kadang-kadang keluar
+ Di kawasan taman perumahan pula anak-anak kecil masih bermain basikal di hadapan rumah di jalan raya.

Sayang tidak semestinya memberikan kebebasan pada anak-anak. Rotan dan marah itu juga tanda sayang.

Jangan terlalu memberikan kebebasan kepada anak-anak. Kebebasan itu bagus, tetapi ketegasan itu perlu ada. Pantaulah anak-anak anda setiap masa.

Bak kata Sultan Johor, "Biarkan anak-anak menangis, jangan kita menangis.."

Sekarang..Cuba lihat jam. Dan cuba lihat dimana anak anda sekarang?...

Ini Sebagai Peringatan Untuk Diri Saya Sendiri Dan Semua Sahabat...



"Ramai Sebar, Ramai Dapat Manfaat"

Thursday, July 21, 2016

Gold Medical Card AIA Public Takaful

Perhatian!!! Perhatian!!! Perhatian!!! Perhatian!!!
Sesiapa yg masih mencari atau belum mempunyai sebarang perlindungan dapatkan Gold Medical Card AIA Public Takaful sekarang. Saya perunding kewangan anda.  Pm sy untuk dapatkan perlindungan untuk diri anda dan insan tersayang  👨‍👩‍👧‍👦 
Antara sebab mengapa kita perlu memiliki takaful :-
Menyediakan dana pendapatan sekiranya anda meninggal dunia.
Menyediakan pendapatan sekiranya anda hilang upaya.
Menyediakan dana persaraan.
Menyediakan dana pendidikan anak-anak.
Menyediakan dana bila sakit dan berpenyakit kritikal.
Mengelakkan dari berhutang.
Melindungi aset.
Simpanan untuk menunaikan haji dan umrah.
Melindungi perniagaan.
Melakukan amal jariah.
Mengurangkan cukai pendapatan.

WhatsApp@Call 0133509131 - Rosli


Sunday, June 26, 2016

PERLINDUNGAN AIA PUBLIC TAKAFUL

Assalamualaikum....

Sudahkah anda mempunya PERLINDUNGAN MASA DEPAN.. Jika BELUM... Sila baca di bawah?...

Apa itu Takaful?
Takaful boleh disimpulkan sebagai salah satu konsep insuran, berlandaskan perbankan islam. Takaful menerapkan kerjasama, perlindungan dan jaminan antara para peserta.
Ciri-ciri takaful
Berlandaskan perbankan islam
Tiada unsur maisir (judi)
Tiada unsur riba
Tiada unsur gharar (ragu-ragu)

Anda Tanya diri anda sudahkah diri & org yg di sayangi dilindungi dengan perlindungan sewajarnya...
Disini saya ingin berkongsi dengan anda tentang medical card & perlindungan takaful..
< Ciri-ciri Medical card AIA PUBLIC TAKAFUL >
?Bayaran bulanan serendah RM 63 sebln
?Pakej pasangan serendah RM 128
?Pakej keluarga Serendah RM 321
?Pakej ibu+ank2
?Pakej ayah+ank2
?Perlindungan sehingga
RM 600k setahun
?Proses kemasukan Hospital TANPA DEPOSIT
?Carian Panel Hospital melalui APP STORE
?Tiada Co-Takaful
Utk info dan maklumat lanjut sila whatsapp@call 0133509131 - Rosli



Saturday, June 4, 2016

Doa Menaiki Kenderaan


Apa sahaja yang kita lakukan usaha sahaja tidak mencukupi.  Bagi mereka yang beragama islam perlulah diringi dengan doa dan tawakal.  Begitu juga jika hendak memulakan setiap perjalanan menaiki kenderaan darat, laut atau udara, samada jauh mahu pun dekat hendaklah kita pastikan kenderaan kita selamat untuk dipandu serta mulakan perjalanan dengan doa mohon perjalanan kita selamat dan dilindungi Allah. Selain daripada itu hendaklah kita beradab dalam perjalanan, mematuhi undang-undang dan peraturan lalu lintas yang telah ditetapkan. 


Mulalah dengan bacaan Bismillah dan doa seperti berikut:-


Doa Menaiki Kenderaan Darat


Doa Menaiki Kenderaan Laut Dan Udara



والله أعلم
"Dan Allah Lebih Mengetahui”.
.وَالسَّلاَمْ

Monday, May 30, 2016

Didiklah Anak-Anak Kita

1— Jika melihat anakmu menangis, jangan buang waktu untuk mendiamkannya. Cuba tunjuk burung atau awan di atas langit agar dia melihatnya, dia akan terdiam. Kerana psikologi manusia saat menangis, adalah menunduk.
2— Jika ingin anak-anakmu berhenti bermain, jangan berkata: "Dah, sudah main, stop sekarang!". Tapi katakan kepada mereka: "Main 5 minit lagi yaaa". Kemudian ingatkan kembali:"Dua minit lagi yaaa". Kemudian barulah katakan:"Dah, waktu main sudah habis". Mereka akan berhenti bermain.
3— Jika anak-anak sedang bertelingkah atau menyebabkan keadaan riuh di sesuatu tempat, dan engkau ingin mengalih perhatian mereka, maka katakanlah: "siapa yang mau mendengar cerita ibu? angkat tangan..". Salah seorang akan mengangkat tangan, kemudian disusul dengan anak-anak yang lain, dan semuanya akan diam.
4— Katakan kepada anak-anak sewaktu mahu tidur:"tidur sayang.. besok pagi kan kita sholat subuh", maka perhatian mereka akan selalu ke akhirat. Jangan berkata: "Jom tidur, besok kan sekolah", akhirnya mereka tidak sholat subuh kerana perhatiannya adalah dunia.
5— Nikmati masa kecil anak-anakmu, kerana waktu akan berlalu sangat cepat. Kenakalan dan kekanak-kanakanmereka tidak akan lama, ia akan menjadi kenangan. Bermainlah bersama mereka, tertawalah bersama mereka, berguraulah bersama mereka.
6— Tinggalkan HP seketika, dan matikan juga TV. Jika ada teman yang menelefon urusan tak penting, katakan:"Maaf, saya sedang sibuk dengan anak-anak". Semua ini tidak menyebabkan jatuhnya wibawamu, atau hilangnya keperibadianmu. Orang yang bijaksana tahu bagaimana cara menyeimbangkan segala sesuatu dan menguasai pendidikan anak.
Selain itu, jangan lupa berdoa dan bermohon kepada Allah. Dengarkan doa kita didepan anak-anak supaya mereka tahu betapa pentingnya mereka pada kita.

Thursday, March 10, 2016

Kereta Sewa Sentul Dan Kuala Lumpur



                    
 
                                  



  


          




MYVI 1.3 Auto
RM120 Sehari






















VIVA Elite
RM100 Sehari











     





  






WIRA Manual
RM110 Sehari






















Untuk Urusan Sewa Dan Pandu Dokumen yang diperlukan:-

1) 1 salinan kad pengenalan @ passport (depan belakang)

2) 1 salinan lesen memandu/driving license (depan belakang)

3) 1 Salinan Kad Pekerja @ Business Card bagi Staff Syarikat / Kad Pelajar
   bagi Pelajar(IPTA/IPTS)

4) 1 salinan bil utility (TNB/air/astro/TM)

5) 1 salinan kad pengenalan @ passport PENJAMIN-Orang Kedua (kawan, isteri, adik, dll)

-Lokasi Kereta Bandar Baru Sentul

-Untuk lebih lanjut boleh WhatsApp:-  013 3509131(En. Lie)